Escrow Backup preserveert kritische data

27 juni 2012Reacties uitgeschakeld voor Escrow Backup preserveert kritische data

Escrow door Escrow Alliance - Escrow Backup preserveert bedrijfskritische dataBezwaren tegen het uitbesteden van online data backup uit de wereld

Alkmaar, Haarlem, Amsterdam – Cloud2 introduceert Escrow Backup voor bedrijven die bedrijfskritische data buiten de eigen onderneming onderbrengen. Escrow Backup kenmerkt zich door een extra backup onder beheer van escrow agent Escrow Alliance en is een aanvulling op de backup diensten van Cloud2.

Aan de basis van Escrow Backup staan de online backup diensten van Cloud2. De klant wordt hiermee in staat gesteld om op een eenvoudige manier een backup te maken naar, en te restoren van, het primaire opslagplatform van Cloud2. Wanneer een klant gebruik maakt van de Escrow Backup, wordt de data daarnaast gerepliceerd naar een 2e storageplatform in een geografisch gescheiden datacenter. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met de onderneming Cloud2, het fysieke primaire opslagplatform of met de locatie van het data-centrum van de primaire backup, dan staat de data altijd veilig op deze alternatieve 2e locatie.

Zekerheden escrowovereenkomst toegepast op data

De diensten van Escrow Alliance bieden zekerheid bij het wegvallen van de leverancier van data-backup of bij verlies van kritische data door het wegvallen van het primaire data center. De Escrow Backup voorkomt dat kritische data permanent verloren gaat.

Het alternatieve storageplatform valt onder het beheer van Escrow Alliance. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de continuïteit van de beschikbaarheid van de data los komt te staan van Cloud2 en wordt er extra zekerheid verkregen dat er beschikt kan worden over de data.

Extra bescherming
Escrow Alliance zorgt er bij Escrow Backup tevens voor dat alle afspraken met betrekking tot de beschikbaarheid en eigendom van uw data juridisch zijn vastgelegd.
“Niet eerder liet een backup leverancier zien dat hij de waarde van bedrijfskritische data op waarde voor haar klanten weet in te schatten”, vertelt Leon Hauzer, directeur van Escrow Alliance. Hij vervolgt: “De combinatie van extra zekerheid wordt niet alleen juridisch vastgelegd, ook technisch en operationeel nemen we maatregelen om permanent verlies zo goed als uit te sluiten. De combinatie en de mate zekerheid die de klant hiermee krijgt is volstrekt uniek. We kunnen zelfs zeggen dat Cloud2 hiermee een wereldprimeur te pakken hebben”.

“We zien bij veel bedrijven een latente behoefte is aan verregaande zekerheden voor kritische data”, zegt Jeroen van den Nouwland, directeur van Cloud2. “Al onze klanten bewaren bijna alle data digitaal. Een verlies van deze data, heeft over het algemeen zeer grote financiële gevolgen. Mijn klanten kiezen voor de best denkbare zekerheid. Met Escrow Backup zijn we er van overtuigd dat we onze klanten een volgende stap op het gebied van data-zekerheid leveren.”