Escrow Services van Escrow Alliance

18 juni 2015Reacties uitgeschakeld voor Escrow Services van Escrow Alliance

Europese Escrow Services

Europese Escrow Services van Escrow Alliance - Escrow door Escrow AllianceDe escrow-agent Escrow Alliance is de Europese leverancier van escrow services voor onder meer data, broncode, SaaS en Cloud aan bedrijven vanuit haar hoofdkantoor in Nederland.

Zonder bedrijven buiten Europa uit te willen sluiten, hebben wij een focus op Europa. Escrow Alliance levert al meer dan 5 jaar continuïteitsregelingen in de vorm van Broncode Escrow, SaaS Escrow en Cloud Escrow services voor de bescherming van software en bedrijfsprocessen.

Daarmee loopt Escrow Alliance in haar innovatieve oplossingen voorop in de escrow markt.

De Europese Unie heeft in haar richtlijnen van 2009 de overweging van escrow al opgenomen omdat de ontwikkeling van computerprogramma’s een aanzienlijke investering van zowel menselijke, technische en financiële middelen vereist. Niet alleen software ontwikkelaars, maar ook software gebruikers realiseren zich het belang van escrow services.
Europa heeft een sterk ontwikkelde wetgeving op het gebied van intellectuele eigendommen. En dat maakt de inzet van escrow voor de bescherming van de investering in bedrijfskritische software cruciaal.

De broncode escrowregeling beschermt de intellectuele eigendommen van de leverancier middels een broncode escrow. Tegelijkertijd geeft de broncode escrowregeling zekerheid en continuïteit aan de software gebruiker.
Interessant is dat escrow in Europa, maar ook in de Verenigde Staten een veel gebruikte oplossing is om deze continuïteit aan de software gebruikers te geven en tevens de belangen van de software leverancier te beschermen.

De escrow-overeenkomst wordt soms, vrij vertaald, ook broncode depot-overeenkomst of escrow contract genoemd. Het is een veel gebruikte oplossing voor Europese bedrijven die ook over de grens zaken willen doen.

Escrow Alliance levert collectieve twee partijen escrow-overeenkomst en individuele drie partijen escrow-overeenkomsten. De collectieve escrow-overeenkomst, ook wel tweepartijen escrow-overeenkomst genoemd, is een escrowregeling waarbij de software leveranciers de escrow aan meerdere software gebruikers aanbiedt en wordt veelal toegepast bij gestandaardiseerde software. De individuele escrow-overeenkomst, ook wel driepartijen escrow-overeenkomst genoemd, wordt rechtstreeks tussen Escrow Alliance, de software leverancier en de eindgebruiker afgesloten. Veelal zien we de individuele escrowregeling terug bij het leveren van maatwerk software.

Volgende week: Meer over de kosten van escrow en wie welke vergoeding betaald