Driepartijen Escrow Overeenkomst

Individuele Escrow Overeenkomst - Escrow door Escrow Alliance - Drie Partijen Escrow OvereenkomstDe Driepartijen Escrow-overeenkomst wordt afgesloten tussen de leverancier, de eindgebruiker en Escrow Alliance.

Deze overeenkomst wordt ook wel eens aangeduid als ‘Driepartijen Broncode Escrow-overeenkomst’, ‘Source Code Escrow-overeenkomst’ of kortweg ‘Driepartijen overeenkomst’.

In de overeenkomst worden één-op-één afspraken vastgelegd tussen de software leverancier en een eindgebruiker. Als escrow-agent is Escrow Alliance hierbij de neutrale derde partij. Wanneer de software leverancier niet langer in staat blijkt te zijn om het onderhoud aan de applicatie te verzorgen of ophoudt met zijn bedrijfsactiviteiten dan verkrijgt de eindgebruiker, als begunstigde, toegang tot de broncode, ‘build instructions’ en andere materialen die nodig zijn om de ondersteuning en onderhoud van de software in eigen beheer of via derden te kunnen continueren.

Bovendien kunnen in de escrow-overeenkomst additionele voorwaarden worden vastgelegd waaronder de bij Escrow Alliance in bewaring genomen materialen worden vrijgegeven aan de eindgebruiker.

Meer zekerheid met uitgebreide verificatie

Een Driepartijen Escrow-overeenkomst wordt afgesloten inclusief een integriteitcontrole op het depot. Door te kiezen voor een uitgebreidere verificatie verkrijgt de eindgebruiker nog meer zekerheid aangaande de kwaliteit van het escrowdepot.

Met een uitgebreidere verificatie wordt het depot getest, gecontroleerd, maar ook geheel gecompileerd. Dat betekent uiteindelijk een hoge mate van betrouwbaarheid.

Als Trusted Third Party beschermt Escrow Alliance uiteenlopende intellectuele eigendommen.
  • Software licentie-overeenkomsten
  • SaaS-overeenkomsten
  • Geïntegreerde software en OEM
  • Uitbestedingen van applicaties
  • Continuïteit in Joint Ventures

Escrow Alliance levert software escrow-overeenkomsten, fysieke en juridische bescherming van de escrowdepots en aanverwante diensten. Daarnaast voeren wij aanvullend broncode-verificaties uit die kwalitatief inzicht geven in de gedeponeerde materialen.

Flexibele overeenkomsten

Als voorbeeld kunt u onze bestaande escrow-overeenkomsten hier downloaden en gebruiken als inspiratie voor uw eigen overeenkomst. De overeenkomsten zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels (overige talen op verzoek). Vertel ons uw wensen en wij maken een escrow-overeenkomst, die aansluit op uw vraagstuk en/of situatie.

Zekerheid in opslag

Alvorens een depot in opslag te nemen wordt een verificatie naar keuze uitgevoerd. De materialen van de leverancier worden geanonimiseerd, verpakt in SealBags en in depot genomen. Escrow Alliance heeft mediakluizen op geografisch gescheiden locaties waar periodiek alle opgeslagen depots worden geïnventariseerd. Op regelmatig basis voert Escrow Alliance bovendien volledige audits uit op de contracten. Zo heeft de eindgebruiker de zekerheid dat de materialen up-to-date zijn.

Directe telefonische ondersteuning

Escrow Alliance is op werkdagen direct bereikbaar om u te helpen de stappen van het escrow-proces te doorlopen. Uw eigen accountmanager helpt u graag verder.

Download Voorbeeld Driepartijen Escrow-overeenkomst