Tweepartijen Escrow-overeenkomst

Collectieve Escrow Overeenkomst - Escrow door Escrow Alliance - Twee Partijen Escrow OvereenkomstDe Tweepartijen Escrow-overeenkomst wordt afgesloten tussen de leverancier, Escrow Alliance en meerdere eindgebruikers.

Deze overeenkomst wordt ook wel aangeduid als ‘Collectieve Escrow-overeenkomst’, ‘Tweepartijen Broncode Escrow-overeenkomst’, ‘Source Code Escrow-overeenkomst’ of kortweg ‘Tweepartijen’.Dit type overeenkomst wordt opgesteld voor eindgebruikers van gelicenseerde software. Er wordt een collectieve overeenkomst opgesteld tussen de software leverancier en Escrow Alliance. Licentienemers krijgen van de leverancier de mogelijkheid gebruik te maken van de reeds geëffectueerde escrowregeling en sluiten zich aan de bestaande afspraken.

Wanneer de software leverancier niet langer in staat blijkt te zijn om het onderhoud aan de applicatie te verzorgen of ophoudt met zijn bedrijfsactiviteiten dan verkrijgen de eindgebruikers, als begunstigden, toegang tot de broncode, ‘build instructions’ en andere materialen die nodig zijn om de ondersteuning en onderhoud van de software in eigen beheer of via derden te kunnen continueren. Bovendien kunnen in de escrow-overeenkomst additionele voorwaarden worden vastgelegd waaronder de bij Escrow Alliance in bewaring genomen materialen worden vrijgegeven aan de eindgebruikers.

Zekerheid met verificatie
Een collectieve escrow-overeenkomst wordt altijd afgesloten inclusief een uitgebreide verificatie. De eindgebruiker is er daardoor van verzekerd dat de gedeponeerde broncode en materialen getest, gecontroleerd en geheel gecompileerd zijn. Dat betekent een hoge mate van betrouwbaarheid.

Bied, als leverancier, de zekerheid van continuïteit aan je klanten
Met een Collectieve Escrow-overeenkomst kan een software leverancier zekerheid en continuïteit bieden aan zijn klanten. De escrowregeling wordt eenmaal opgezet en vervolgens nemen zowel bestaande als nieuwe klanten automatisch deel aan de overeenkomst. Zo wordt het een standaard onderdeel van de Service Level Agreement en kan de leverancier zich onderscheiden van zijn concurrenten.

Als Trusted Third Party beschermt Escrow Alliance uiteenlopende intellectuele eigendommen.

  • Software licentie-overeenkomsten
  • SaaS-overeenkomsten
  • Geïntegreerde software en OEM
  • Uitbestedingen van applicaties
  • Continuïteit in Joint Ventures

Escrow Alliance levert software escrow-overeenkomsten, fysieke en juridische bescherming van de escrowdepots en aanverwante diensten. Daarnaast voeren wij aanvullend broncode-verificaties uit die kwalitatief inzicht geven in de gedeponeerde materialen.

Flexibele overeenkomsten
Als voorbeeld kunt u onze bestaande escrow-overeenkomsten hier downloaden en gebruiken als inspiratie voor uw eigen overeenkomst. De overeenkomsten zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels (overige talen op verzoek). Vertel ons uw wensen en wij maken een escrow-overeenkomst, die aansluit op uw vraagstuk en/of situatie.

Zekerheid in opslag
Alvorens een depot in opslag te nemen wordt een verificatie naar keuze uitgevoerd. De materialen van de leverancier worden geanonimiseerd, verpakt in SealBags en in depot genomen. Escrow Alliance heeft mediakluizen op geografisch gescheiden locaties waar periodiek alle opgeslagen depots worden geïnventariseerd. Op regelmatig basis voert Escrow Alliance bovendien volledige audits uit op de contracten. Zo heeft de eindgebruiker de zekerheid dat de materialen up-to-date zijn.

Directe telefonische ondersteuning
Escrow Alliance is op werkdagen direct bereikbaar om u te helpen de stappen van het escrow-proces te doorlopen. Uw eigen accountmanager helpt u graag verder.

Download Voorbeeld Tweepartijen Escrow-overeenkomst